Ако е дошло време да изберете щори за вашия дом, то тази статия би могла да ви помогне. В нея ще научите интересни неща за външните и вътрешни щори, за да си направите сметка кой е най-добрия вариант за вас. Освен това ще погледнем и положителните страни на двата вида слънцезащитни продукти, така че да ви дадем най-точна представа за техните възможности.

Външни ролетни щори

В случай, че се спрете на външни ролетни щори, това е класическия вариант за вас. Те никога няма да излязат от мода, защото са доказали способностите си през годините. Лесни за употреба и направени от олекотена конструкция, те със сигурност ще ви радват дълго време. Външните щори имат добрата способност да защитят дограмата ви от тежките атмосферни условия, а също и да запазят оптималните температури във вашия дом и/или работно място.

Ламелите на външните щори най-често са направени от алуминий или ПВЦ. Те дори могат да наподобяват дървен материал, за да получите ударна доза естетика в дома или офиса. Днес много хора залагат именно на външните ролетни щори и ги използват дълги години, без да имат никакви неприятности. Цените са достъпни, а ползите от слънцезащитния продукт големи.

Вътрешни щори

Вътрешните щори биват хоризонтални и вертикални. Хоризонталните вътрешни щори са един от най-евтините варианти за ползвателите и са предпочитани от мнозина. Те гарантират много добра слънцезащита и в същото време се управляват лесно. В наличност съществува голямо разнообразие от материали и цветове за направа, така че трябва да разгледате офертите.

Що се касае до вътрешните вертикални щори, то можем да кажем, че те са едно уникално дизайнерско допълнение помещенията ви. Те създават чувство за повече пространство и стил, като в същото време се предлагат в най-различни материи и разцветки. С тях ще получите защита срещу слънчевите и UV лъчи, а също ще контролирате влизането на светлина отвън.

В обобщение

Имате голям избор от щори, така че трябва да действате внимателно, когато избирате. Разгледайте предложенията на няколко магазина, за да сравните цените и опциите, а след това пристъпете към избор. Надяваме се статията да ви е помогнала, да се ориентирате правилно.