греяна бира

Ако мислите, че само греяна ракия и греяното вино са полезни през зимния сезон, то много се лъжете. Феновете на пенливата течност също могат да й се насладят в горещ вариант, като това не е някаква новост, а рецепта изпитана от стотици години. Избрахме да Ви представим една изпитана полска рецепта за греяна бира, която можете да използвате, ако пожелаете. Тя е много елементарна и няма да Ви отнеме нито много време, нито пък да Ви струва много скъпо.

Греяна светла бира – рецепта

Купете си светло пиво от магазина, като марката е по ваш избор. За предпочитане е по-лекото светло пиво, но изборът зависи от вас. В рецептата, която ще Ви представим по-долу са използвани само натурални съставки. Тук е нужно да обясни, че греяната бира има свойството да Ви пази от грип и настинки със своя затоплящ и дезинфекциращ ефект. Но нека не губим време, а да посочим стъпка по стъпка, как да си направите гореща бира в домашна обстановка:

  • изсипете 500 мл нормална непастьоризирана бира в тенджера
  • добавете 3 супени лъжици мед
  • добавете 1 голям портокал и 1 чаена лъжичка карамфил
  • добавете 1/4 чаена лъжичка канела
  • добавете 1/4 чаена лъжичка джинджифил
  • добавете 1 яйчен жълтък (по желание)
  • разбъркайте няколко минути и бирата е готова за дегустация 🙂

Какъв е ефектът от греяната бира?

На първо място ще усетите уникална тръпка, която съпровожда посетителите на огромните коледни пазари в Европа и особено в Полша, където този продукт е най-често използван. Разбира се, загряващият ефект тук властва, както и всички полезни свойства на бирата за бъбреците и хранопровода. В крайна сметка ще почувствате страхотния бирен вкус смесен с неустоими цитрусови аромати и не на последно място полезното свойство на уникалната подправка канела.

Надяваме се, че Ви е било интересно и Ви казваме наздраве, с тази нетрадиционна, но много ефектна и използвана в Западна Европа Рецепта. Пожелаваме Ви весели празници и очаквайте нови и още по-интересни неща от работилницата на Bg-content.info – български блог в интернет.