дисания

В случай, че Ви е тежко да ставате сутрин, то това състояние се нарича дисания. Най-честата причина за това да се затруднявате при събуждане е ниското кръвно налягане, което познаваме под термина хипотония. Разбира се, трудното ставане от

В случай, че Ви е тежко да ставате сутрин, то това състояние се нарича дисания. Най-честата причина за това да се затруднявате при събуждане е ниското кръвно налягане, което познаваме под термина хипотония. Разбира се, трудното ставане от леглото може да се дължи и на много други фактори, сред които са злоупотреба с алкохол, късно лягане, преумора и така нататък. По-долу ще разгледаме симптомите на дисания, за да можете да ги разпознаете, ако се появят.

дисания

Какви са симптомите при дисания?

По всяка вероятност на всички ни се е случвало, да не можем или да не искаме да ставаме рано сутрин. Това до голяма степен е нормално, тъй като тялото почива и при пробуждане от звънеца на будилника или телефона, ни хваща яд, че предстои поредния трудов ден. Ако обаче това нещо се случва постоянно, то значи сте станали жертва на дисанията, а ние ще Ви посочим кои са симптомите, с чиято помощ да я познаете и да вземете съответните мерки:

  • Нарушения при потентността;
  • Нарушения при менструалния цикъл;
  • Недостиг на въздух;
  • Липса на спомени за предишния ден;
  • Нестабилно емоционално състояние;
  • Болки в коленете и прекалена умора;

Имайте предвид, че горе посочените симптоми, могат да се дължат и на друго. Ето защо, когато усетите, че проблемът със ставането рано сутрин е станал прекалено голям, не бива да чакате дълго, а да отидете на лекар, който да Ви прегледа и да се ангажира с конкретна диагноза. Много е вероятно да имате ниско кръвно налягане, диабет, зависимост от медикаменти и много други.

Лекува ли се дисания и как?

Лечението и справянето с проблема наречен дисания е свързан със симптомите. Ако това състояние е породено от хипотония, то значи, че трябва да се срещнете с кардиолог, който да изпише съответните медикаменти и да направи програма. При положение, че дисанията е свързана с друго заболяване, ще се наложи да се лекува по план, който също се изготвя от специалист. От много голяма важност е да опитате да спите поне 9 часа, за да възвърнете нормалния си ритъм. Някои лекари твърдят, че съня трябва да продължи цели 11 часа.

Здравословното хранене, спортуването и намаляването на негативния стрес, също помагат срещу дисания, така че бъдете готови да приемете тези предизвикателства, тъй като се налага да бъдете във форма и да ставате свежи и подготвени за новия ден. Надяваме се, че сме Ви били от полза.