друсани картофи

Друсаните картофи са перфектната гарнитура на местни ястия: пържоли, пилешко, телешко и други. Те наподобяват на картофеното пюре, но са по-елегантни, тъй като между тях съществуват по-големи картофчета, които стават и за мезе на бира например. По-долу ще Ви разкажем, как ние готвим друсаните варени картофи, за да се възползвате от тази наистина вкусна рецепта.

Продукти за приготвяне на друсани картофи

  • 6– 7 средно големи картофа;
  • половина пакетче масло;
  • 50 мл. прясно мляко;
  • Сол на вкус;
  • Пожелание могат да се прибавят копър, чесън и къри;

Начин на приготвяне на варени картофи

Обелвате картофите и ги сварявате хубаво в широка тенджера. Изцеждате водата, слага се маслото, млякото и солта и раздрусвате тенджерата нагоре – надолу, наляво и надясно, докато не се получи смес, която наподобява на картофено пюре. Тук обаче ще има и по-едри картофчета, които се овкусяват от маслото, млякото и солта. Вие можете да експериментирате, като добавите копър, чесън и къри, но това е за тези, които харесват подобен вид подправки в картофките.

Друсаните варени картофи са много вкусни, но имайте предвид, че не трябва да се прекалява с тях, тъй като са с масло, което придава известна доза тежест. Много хора обичат да изяждат по цели купи, но това неминуемо ще им се отрази на теглото. Ето защо е достатъчно да сложите една малка чинийка от вкуснотията, която да Ви бъде като гарнитура или да замести хляба на масата.

В обобщение

Има немалко хора, които обичат да експериментират с друсаните варени картофи. Те прибавят черен пипер, лют червен пипер и други, за да ги овкусят и да ги направят още по-подходящи за техните вкусове. Вие също можете да направите подобни експерименти, за да се получи желания хранителен продукт. Надяваме се, че рецептата Ви е харесала и Ви пожелаваме добър апетит в приятната компания на любимите Ви хора – близки, роднини и приятели.