мъжки костюм

Перфектно прилепналият модел създава образа на истински благороден и успешен джентълмен.

Критерии за избор на мъжки костюми

Може да намерите подходящ костюм за себе си и да създадете изискан, уникален образ само с помощта на опитни продавачи, специалисти в правилния избор. На кои детайли обръщат внимание те, вижте сега:

Риза

За достоен костюм трябва да купите подходяща риза, която да съвпада по цвят и да се откроява ярко. Риза от тъмни тонове е съчетана със светъл костюм, а тъмната със светли. Трябва да изберете нещо в спокойни класически нюанси и винаги с френски маншети за закопчаване с копчета за ръкавели.

Панталони

Панталонът от традиционния мъжки костюм е с права кройка или леко стеснен отдолу. Класическата ширина на крака е 22 см. В горната част, до колана, има дартс и подплънки, така че да се вписва удобно във фигурата и да изглежда безупречно. Тя не трябва да се набръчква и не се събира в гънките. Има модели на класически панталон, допълнени от маншети в долната част. По време на съчетанието трябва да се обърне специално внимание на дължината. Класическият модел трябва да покрива петата отзад. Най-добрият вариант би бил да изберете панталон с недовършено долнище. След изпробване и определяне на желаната дължина, панталоните се обработват от специалистите на магазина индивидуално за всеки клиент.

Костюми и обувки

Казват, че когато италианските бизнесмени се ръкуват, те гледат обувките на събеседника. Всъщност скъпите качествени обувки се считат за един от най-важните критерии за стил, вкус и статус. Обувките трябва да са от естествени материали и да имат класическа кройка, в хармония с костюма. Основните предимства на скъпите обувки или ботуши са удобството и комфорта. Един известен италианец казал, че купувайки обувки, човек купува добро настроение и способност да работи толкова добре, че може да удвои доходите си.

Обобщение:

Определянето на разликата между качествен костюм и обикновен е доста лесно. Може, дори да игнорирате скъпите платове и покрития. Истински елитен костюм дава на притежателя му усещане за удобство и комфорт. Понякога, за да получите такова нещо, трябва да отидете не в магазин за костюми, а в ателие и да направите поръчка. В този случай, може да се гордеете – това правят световните знаменитости. Защо пък вие да сте като тях?!