офис стол

Обзавеждането и мебелите са сред най-важните фактори за офиса. За да изискваме от нашите служители да бъдат ефективни на работното си място, трябва да им подсигурим необходимите удобства. Най-важният елемент се нарича офис стол, защото персонала на една фирма седи пред компютъра над 1800 часа годишно, което предразполага към проблеми с гръбначния стълб, болки в ставите, напрежение в областта на кръста, дископатия и други видове травми.

офис стол

За да се избегнат гръбначни изкривявания и болки в краката, е необходимо да се използват така наречените ергономични офис столове. Те предоставят подпори, които държат гръбнака в правилно положение, за да се избегнат заболявания, от сорта на ишиас и дискова херния. Добрият офис стол предлага и регулиране на височината, за да създаде пълен комфорт.

Ергономичните столове за офис имат и още куп функции, с чиято помощ се контролират височина на подлакътници, ъгъл на облегалка, височина на облегалка и други подобни. По този начин се постига максимално удобство, което спомага за по-голямата продуктивност на персонала. Пишейки за столове, трябва да обърнем внимание на още няколко важни неща.

Така например, ако подовата настилка в офиса е мокет, ще се наложи да изберете стол, чийто колелца са направени специално за мокет. Колелцата също са важен елемент, защото благодарение на тях достигат лесно и бързо до всяка точка на бюрото, принтера, шкафовете и така нататък. В случай, че подът се драска лесно, може да се изберат силиконови колелца.

Откъде да купим ергономични офис столове?

Не бива да се правят компромиси с избора на офис столове. Евтините предложения на пазара, не са добра оферта, тъй като много често подлежат на повреди и деформации. В големите вериги за мебели и обзавеждане, от сорта на Aiko, Como, IKEA и други могат да се намерят добри столове на разумни цени. Ако искате да видите по-голямо разнообразие от мебели, можете да се насочите към специализираните онлайн магазини за обзавеждане в интернет.

Какви са цените на добрите офис столове?

Цените на качествените офис столове започват от 60 лева и стигат до 700 лева. Разбира се, някои по-специални модели могат да струват и по-скъпо, но това са ориентировъчните цифри, срещу които собствениците на офиси ще получат добър продукт. Тук трябва да подчертаем, че става дума за въртящи столове, понеже в магазините се предлагат и друг тип столове за офис.

И тук, както при много други мебели, се гледа марката и цената на столовете. По-известните производители предлагат дълга гаранция за стоките си, и в същото време предоставят здрави и естетически добре издържани продукти. И, дори цената да е малко по-висока, инвестицията си заслужава, поради куп причини. В това може да се убеди всеки, който заложи на качеството.

В обобщение

Ако се съобразим с препоръките на здравните организации и експертите, то задължително трябва да се насочим към ергономични офис столове предлагащи високо качество. Спестяването на средства от покупката на мебели за работното място, не е добро решение, защото говорим за ефективността и здравето на персонала, а това е най-важният фактор. В статията описахме кои са важните неща за офис столовете, и се надяваме да сме били полезни.