интериорни врати

Сдобили сте се с панелно жилище? В повечето случаи това означава основен ремонт – разходи и време. В един момент със сигурност ще стигнете и до старите, повредени интериорни врати. Тяхната подмяна е задължителна за създаване на нова, свежа обстановка в дома. Но панелните жилища идват със своите особености когато става дума за интериорните врати.

Характерни особености на панелните жилища

При самия строеж на панелните блокове има някои специфични неща. Металните каси на вратите са се отливали директно върху панелите. Тогава строителите са мислели, че това е доста добър подход. Сега, когато всички панелни жилища имат нужда от основен ремонт, този факт създава огромни проблеми.

Има два основни начина по които се сменят интериорните врати в един панелен апартамент. Първият е да се премахнат старите метални каси. Това е лесно за казване, но трудно за изпълнение защото ще е необходим доста труд. След това, обаче, може да се монтират модерни интериорни врати и жилището да добие нов, съвременен облик.

Втория начин е да се монтиран новите интериорни врати с касите директно върху старите. Това ще изиска повече майсторлък от хората, извършващи монтажа, но е съвсем възможно. Дори ще спестите допълнително време и разходи.

Подходящи интериорни врати за панелни жилища

Едно много качествено решение за евтини интериорни врати за този тип жилища за МДФ вратите. Те предлагат отлично съотношение между цена и качество. МДФ врати може да откриете от почти всички производители на врати в България. Този тип врати са също издръжливи на влага и предлагат разнообразие от различни дизайни. Доста от фирмите, производители, могат да ви предложат и дизайн по ваш избор. Също така настоявайте на избрания производител да посети жилището и да вземе размери на вашите отвори. Никога не рискувайте да закупите интериорни врати стандартен размер или да вземете размери сами, ако нямате опит.