Вън от всякакво съмнение зъбните импланти, санай-добрия начин да възстановите липсващи зъби. Много пациенти се страхуват отоперативната процедура по поставяне на импланти, тъй като ги е страх отусещането, болката и възможните усложнения. Да, не може да се отрече, чеусложнения са възможни, но те се проявяват сравнително рядко при отделнитеорганизми.

Усложнения и решения

Подвижност на имплантите, хронични възпаления, образуване на хематоми, прогресираща загуба на зъбна кост и непоносимост от организма са част от усложненията, които съпътстват закотвянето на конвенционалните зъбни импланти в меката гъбеста кост. Не така стоят нещата при съвременните швейцарски базални импланти, където рисковете са сведени до минимум.

Базалната имплантология дава нов тласък в оралната хирургия, тъй като базалните импланти се поставят в кортикалиса, който представлява най-твърдата зъбна кост на човека. От това идва и възможността за незабавно натоварване, още повече, че имплантите са направени от титаниева сплав, която гарантира здравината им и дава на пациента повече спокойствие.

Разбира се, при всички видове импланти, може да се наложи допълнителна нагласа, така че да паснат на пациента. Това обаче не значи, че трябва да “спите“ в кабинета на специалисти, тъй като корекциите при базалните зъбни импланти се извършват в разстояние на няколко дни.

Тук бързаме да ви успокоим, че болката при имплантирането почти липсва. Всичко се прави под упойка и наблюдение на специалист. За някои пациенти може да се предложи и пълна наркоза, за да не усетят абсолютно нищо, но това трябва да се съобрази със здравословното им състояние. Във всички отделни случаи, се използват така наречената местна упойка.

Не се колебайте да зададете всички въпроси за усещането, болката и емоционалната страна при поставяне на импланти. Специалистът е длъжен да се съобрази с вашите питания, и да ви обясни най-подробно за какво точно става въпрос, така че да останете удовлетворени.

В обобщение

До момента е доказано, че повечето операции, които включват интегриране на дентални импланти са успешни. Не се страхувайте от слухове, които твърдят, че има голям риск при поставянето на импланти. Още повече, ако говорим за базални зъбни импланти, които дават решение на проблемите с липсващите зъби за буквално 5 посещения при имплантолога ви.