Интернет

Българите свикнаха да комуникират, пазаруват и да се забавляват в световната мрежа. Въпреки кратката история на интернет има неща, които не знаем за него и ще ви ги представим в тази статия. Естествено, вие можете да ни цитирате във ваши сайтове или блогове, за да предоставите полезната информация на възможно най-много хора.

И така, нека започнем с фактите за интернет…

Интернет
  • Първата реклама по интернет се пуска още през 1994 година. Тя не се различава по нищо от съвременните и цели да привлече повече посетители, които да се възползват от продукти и услуги.
  • Според най-популярната търсачка Google, интернет съдържа над 5 милиона терабайта данни. Иначе казано това са 200 милиона blue-ray дискови носители, на които да се побере всичко, което е публикувано в нета.
  • За да стигне до 50 млн. потребители на интернет са му трябвали пет години. За същата популярност на телевизията са и били нужни 13 години, а на радиото цели 38.
  • Любопитен факт е, че близо 80% от картинките в световната мрежа са на голи жени. Голям е брой и на порнографското търсене от хора във всички възрастови групи.
  • Според католическата църква интернет представлява съкровищница на човешките знания. Това обявяват светите хора още през 1998 година, когато мрежата е във възхода си.
  • Първата интернет камера се е минала през тестове в Кеймбриджкия университет. Уебкамерата е следяла за колко време ще бъде приготвено кафе в кафеварката.
  • Първата интернет емоция е изразена със символа -) и е изпратена от потребителя Кевин Макензи в далечната 1979 година. За да заприлича на лице създателя на емотиконите Фехълман я допълва с : и така наподобява усмивка.

Ясно е, че тепърва интернет ще ражда интересни новини и факти, които няма да пропуснем да отбележим в нашия сайт. Надяваме се, че четивото ви е било интересно и от полза. Очаквайте още любопитни факти в най-скоро време.