Утро

Много хора имат навика да се събуждат по трудния начин, след което да изпият чаша кафе и веднага да тръгнат на работа. Сутрешното напрежение ни идва в повече и често създава нежелани проблеми за мнозина. Истината обаче е, че утрото ни дава възможност да отделим достатъчно време за себе си, така че да се чувстваме добре през целия ден.

Полезни съвети за събуждането сутринта

Утро

Използвайте сутринта, за да нагласите настроението си за целия ден. Настройте се на положителна вълна и направете всичко възможно да бъдете енергични през оставащите часове на деня. Имайте предвид, че това не е толкова трудно, особено ако имате нагласата да приемете всичко, което ви очаква.

Един от най-добрите съвети е да си създадете режим. Специалистите твърдят, че най-доброто време за лягане е към 22:30 часа, а за ставане между 6:00 и 7:00 часа. Вие трябва да имате достатъчно време за вечеря и закуска, а също така и да се разходите на чист въздух. Естествено трябва да се съобразите и с работното ви време.

Рано сутрин се пие по една чаша топла вода, защото нощно време се дехидратираме. Ако нямате проблем със стомаха може да прибавите 3-4 капки сок от лимон. Превърнете това начинание в постоянно и ще пожънете успехи. Топлата вода се приема преди закуската и представлява една своеобразна баня за стомаха ви.

Положителна настройка може да постигнете посредством молитва или медитация. Помислете си за нещата, които ви правят истински щастливи и се отпуснете максимално поне за няколко минути. Медитирането носи здраве и ви дава сили, така че да посрещнете всички предизвикателства на ежедневието.

Друго полезно действие, което да предприемете, е раздвижването. То може да се случи преди лягане и рано сутрин. Имайте предвид, че движението е един от ключовете към здравословния начин на живот. Разходете се и не се напрягайте мислейки за това какво ви предстои на работното място. Дишайте спокойно и ще усетите положителния ефект върху вас.

Не на последно място идва и студеният душ, който може да вземете през лятото. Студената вода действа благоприятно на лимфната, кръвоносната и храносмилателната система и дори ви помага да се сбогувате с излишните килограми повишавайки вашия метаболизъм.