Сладкото от зелени домати е много вкусно и със сигурност ще плени и най-взискателните вкусове. Приготвянето му не изисква никакви специални умения, така че можете да си го направите сами в домашна среда. Разбира се, ще Ви дадем магическата рецепта, с чиято помощ вашите зелени домати ще се преобразуват във вкусен десет, който да носи радост в семейството Ви. Няма обаче да губим повече време, а ще преминем към рецептата.

Съставки за приготвяне на сладко от зелени домати

Ето и какви съставки, трябва да притежавате, за да получите сладко от зелени домати, което може да се хапва, както сутрин, така и на обед или вечеря, след като свършите с основното хранене. Продуктите не са скъпи, тъй че няма да се лишите от бюджета си, а крайният резултат, ще бъде повече от впечатляващ и ще докосне сетивата Ви, за да останете напълно доволни.

  • 3 кг. зелени домати;
  • 1 кг. захар;
  • 5 / 6 листенца индрише;

Начин на приготвяне на сладко от зелени домати

Доматите се измиват и се изчистват, след което се нарязват на кубчета. Заливат се 1 кг. захар или малко повече и се оставят да престоят поне 12 часа. Слагат се в тенджерата, в която ще се варят. Варенето продължава, докато сладкото се сгъсти, но не прекалено много. След като свалите горещото сладко се прибавят 5 / 6 листенца индрише. Дозата, която може да произведете е не повече от 3 -4 средни по размер бурканчета, които да приберете на проветриво място. Това е една от рецептите на баба, които се помнят през целия живот.

В обобщение

В интернет могат да се открият и други рецепти за сладко от домати включително и такива, в които се използва локум, ванилия и прочие продукти. Ние обаче избрахме тази за Вас, като се надяваме, че ще Ви бъде вкусно. Очаквайте и още много интересни рецепти тук в уебсайт ни.