как да видя къщата си от сателит

От време на време се опитваме да търсим безплатен въздушен изглед на домовете. Удивително е това, което е достъпно през интернет сега, напълно безплатно. За щастие благодарение на специалните сателити за наблюдение на Земята и интернет инструментите, които правят тези снимки възможни, има отговор на въпроса, как да видя къщата си от сателит. По-долу ще Ви дадем едно ръководство, което смятаме, че ще Ви бъде много полезно.

По какъв начин виждаме къщата си от сателит?

В съвременната ни космическа епоха има повече от 8000 спътника, които в момента обикалят около Земята. По-голямата част от тях предават данни към и от Земята и много от тях са оборудвани с камери с висока мощност. Просто погледнете нагоре към небето всяка вечер и със сигурност ще видите сателит след сателит. А сега нека преминем към темата по същество.

Google Earth е приложението, с чиято помощ можете да видите сателитна снимка на къщата Ви. За целта просто влезте на адрес https://earth.google.com/web/ и инсталирайте софтуера за компютър или мобилно устройство. След като го направите ще видите небесната сфера на планетата земя, която ще можете да мащабирате и да избирате определени точки. За да видите вашият конкретен адрес просто посочете адреса си от опцията search в лявото меню.

Вие имате zoom опция, с чиято помощ да увеличите размера на сателитната снимка и по този начин да видите къщата си. Това приложение работи и в комбинация с Google maps, така че директно оттам можете да кликнете и намерите адреса си и да видите обекти от спътниците.

Мога ли да видя къщата си от сателит през смартфон?

Да, програмата Google Earth може да се инсталира и на мобилно устройство, което работи под Android или iOS, за да виждате спътникови снимки. Вие ще видите, не само дома си, но можете да разглеждате различните улици, булеварди и въобще всякакви видове обекти. Всичко става много бързо и лесно, така че можете да се забавлявате. Фотосите от спътниците се обновяват редовно, така че ще виждате актуални изображения с много високо качество.

Няколко думи в заключение

Всичко, което написахме, трябва да Ви е отговорило на въпроса, как да видя къщата от сателит. И, може би ще Ви прозвучи като клише, но интернет е наистина революционна мрежа, която може да прави всичко, включително и да показва сателитни снимки. Вярваме, че сме били полезни и Ви желаем да се забавлявате с инструмента Google Earth и да Ви бъде полезен.