махмурлук - главоболие

Празниците идват, а с тях и възможността да обърнем по някоя друга чашка. Разбира се, не ви препоръчваме да употребявате алкохол, но в тези дни човек иска да вдигне наздравица за най-близките си хора. Съществува опасност от прекаляване със спиртните напитки, което води до логичния завършек, махмурлук и главоболие.

Съвети за борба с махмурлук

махмурлук - главоболие

Първият ни съвет за борба със следпразничния махмурлук и последиците от него, е да пиете повече вода. Алкохолът има свойството да води тялото към дехидратация и именно водата, ще ви помогне да се почувствате значително по-добре.

На второ място ви съветваме да използвате леки храни. Прекалено мазните менюта могат да увеличат ефекта на махмурлука, тъй че бъдете внимателни. Един зеленчуков бульон например, ще ви зареди с необходимите минерали и витамини без отделно натоварване на организма ви.

Третото напътствие към пострадалите от махмурлук и главоболие, е да консумират зелен чай с лимон и мед. Той има пречистващо токсините действие, което помага за правилното функциониране на организма.

Четвъртото и много важно нещо е да внимавате какво пиете сутрин след тежка вечер на масата. Не вярвайте на твърдения от сорта на клин клин избива, защото по този начин най-много да усложните ситуацията. Немалко българи пият бира, за да прогонят дискомфорта, но тя е временно решение за утоляване на жаждата и нищо повече.

Петата позиция е отделена на комбинацията омлет и айран. Тази закуска, ще ви засити и в същото време ще успокои евентуално раздразнения ви стомах. Айранът може да подейства добре върху главоболието ви и да го спре.

В заключение

Много важно, е да вземете един свеж душ и по възможност да прекарате деня в леглото си, далеч от всякакви нерви и напрежение. Консумацията на течности и леките закуски са задължителни, за да намалите болките в главата и временното неразположение, в което сте изпаднали. Самообвиненията не помагат, но имайте едно на ум за другия път.