скъпи мъжки часовници

От хилядолетия насам мъжа винаги е имал любими играчки и винаги се е старал да ги показва по най – ефектния начин. В рицарските времена, това са били бронята или меча, те са били инкрустирани с знаци показващи величието на притежателя им. В днешно време мъжете се изпъкват с маркови костюми, вратовръзки, коли или със своите мъжки часовници. От изобретяването на ръчния мъжки часовник насам, той винаги е бил не само уред отчитащ времето, а и нещо повече. В света на големия бизнес, часовниците са нещо, като визитка за своя собственик. Колкото по-скъп е часовникът – толкова по-добре се приема неговия собственик. Разбира се, часовниците не са само средство за успешен бизнес. Хубавия марков и скъп часовник, е и идеално средство да направиш впечатление на красива дама. Едва ли има дама, която да не обърне внимание на един хубав аксесоар, какъвто е скъп часовник, примерно Ролекс –Дайтона.
Мъжките часовници от най – висок клас обикновено са или с кожена каишка от естествена кожа, или с верижка от благороден материал като злато, сребро или платина. Кожената верижка на часовниците е по подходяща за бизнес срещи или бизнес преговори. Там цялостното излъчване на човека е изключително важно. Гледат се костюма, обувките, вратовръзката и разбира се… часовника.

Вижте също: Най-скъпите часовници на света

Металните верижки са по – подходящи във всекидневието, или вечер, при излизане на ресторант или дискотека. Напоследък именно заради вечерните срещи и дискотеките, много производители на часовници правят своите часовници с фосфоресциращи стрелки и циферблати. По този начин се постига двоен ефект, собственика на този тип мъжки часовници по добре вижда колко е часа в момента, и разбира се … другите хора също виждат луксозната вещ красяща ръката му.

Има и доста авангардни модели с каишки различни от кожа или благороден метал. Една от най – добрите фирми за мъжки часовници Hublot примерно прави голяма част от своите часовници с…. гумени каишки. С тези каишки Hublot доказа че можеш да бъдеш супер елегантен и без да си с скъпа златна верижка на часовника си.

кожена каишка за часовник
Кожена каишка

Разбира се има много други фирми правещи страхотни мъжки часовници, но извисяваща се над всички е разбира се Rolex. Именно и заради това, много от най- популярните хора в бизнеса, политиката и спорта се стараят да изпъкнат именно с бижуто на своята ръка с марка Rolex.
Така че уважаеми господа, когато следващият път излизате от вас за бизнес среща, или с красива дама, не забравяйте да сложите на ръката си един хубав марков часовник. Хубавия мъжки часовник ще ви отличи от масата и ще направите отлично впечатление. Много мъже пренебрегват часовника, като инструмент за постигането на целите си – не бъдете и вие като тях. Имате страхотен приятел в лицето на мъжкия часовник, не го пренебрегвайте.