Пловдив

Балканите са изпълнени със скрити съкровища, които чакат да бъдат открити. Независимо дали търсите приключение, култура или история, тези градове не са от световна величина, за голяма част от чужденците са напълно неизвестни, но имат много да предложат.

Охрид, Македония

Охрид, един от най-старите градове в Европа, е истинско съкровище. Тук можете да разгледате Стария град и неговите старинни църкви, както и прекрасното Охридско езеро. Не пропускайте да посетите античния театър, където се провеждат летни фестивали.

Пловдив, България

Пловдив е един от най-старите населени градове в света. Съчетава древна история и съвременна култура в неповторима атмосфера. Античният стадион, Римският театър и красивият Стар град са само някои от забележителностите. Истинска българска гордост, а хиляди българи не са стъпвали там, майна…

Тирана, Албания

Тирана е град с богата история и модерно усещане. Насладете се на впечатляващите музеи, пазари и цветни сгради. Не пропускайте да посетите Бунк’Art – бункер, превърнат в музей, представящ историята на комунистическата ера.

Нови Сад, Сърбия

Нови Сад е град, известен с музикалните си фестивали и богата културна сцена. Посетете Петроварадинската крепост и се насладете на гледките към града и река Дунав. Насладете се на местната кухня и гостоприемство.

Приморско, България

Приморско е малък брегови град, но предлага уникално балканско изживяване. Разходете се по неговите дълги пясъчни плажове, посетете природния резерват „Ропотамо“ и опитайте местната морска храна.

Балканите…

Балканите са пълни с уникални градове, които са истински скрити съкровища. Пътешествие из тези места е отлична възможност да се потопите в разнообразната култура, история и природа на региона. Дерзайте!