бижута
бижута

Някога среброто се е смятало за по-ценно от златото заради неговите ползи за здравето. Лечебните му свойства са били използвани още от древните хора. Днес среброто е метал, който заема почетно място в бижутерството и се радва на голяма популярност.

Носенето на сребърни бижута е не само естетическо удоволствие, но и допълнение към здравословния ни начин на живот. От древни времена хората са се лекували със скъпоценни камъни, минерали и сребро. Смятало се е, че среброто в комбинация със скъпоценни камъни е защита от злини и болести. Днес носим сребърни бижута, просто защото са красиви и ефектни, но е добре да знаем, че те всъщност могат да лекуват.

6 ползи за здравето от носенето на сребърни бижута:

1. Облекчаване на симптомите на артрит

Може би смятате, че не трябва да носите сребърни пръстени, ако имате артрит? Скорошно изследване обаче доказа, че носенето на сребърни пръстени може да облекчи симптомите на артрит в ръцете – да намали болката и да предотврати хиперекстензия в ставите на пръстите.

2. Намаляване на тревожността и безпокойството

Доказано е, че сребърните бижута имат успокояващ ефект и помагат в борбата с безпокойството и тревожността. Страдащите от тях могат да си помогнат като носят сребърни пръстени и гривни, които да въртят, когато са напрегнати в публичното пространство.

3. Подобряване на кръвообращението, температурния и енергиен баланс

Среброто генерира електрическо поле, което разпределя електричество и топлина около тялото. Положително заредените сребърни йони създават проводимо поле, отразяващо електромагнитното излъчване далеч от тялото, подобно на огледало, което отразява светлината. По този начин вашите сребърни бижута подобряват кръвообращението, температурния и енергиен баланс и подпомагат възстановяването на организма.

4. Подпомагане на имунитета

Може и да не ви се вярва, но сребърните бижута имат и това свойство – да ви предпазват от инфекции и настинка. Не казваме, че могат да направят чудеса, но със сигурност биха били само във ваша полза. Носете ги непрекъснато и ще направите имунната си система по-устойчива към вируси, бактерии и патогени.

Носенето на сребърни гривни е като „щит“ срещу електромагнитното излъчване, микробите и бактериите. А ако носите две и повече гривни на една ръка, те се самопочистват една в друга.

5. По-еластични кръвоносни съдове

Сребърните бижута поддържат кръвоносните съдове по-еластични, което им позволява да участват в заздравяването на костите и възстановяването на кожата. Носете колиета, гривни и пръстени, с които е желателно да спите. Не ги сваляйте и когато си взимате душ, защото така ги почиствате и стават по-бляскави.

6. Сигнализират за токсични вещества

Среброто реагира и се оцветява при контакт с химикали и токсини. По този начин вашите сребърни бижута могат да ви сигнализират да избягвате потенциално опасни токсични вещества.

Както знаем, среброто се окислява по-бързо, ако киселинността на кожата е по-висока. Тя става такава, когато се храним и живеем нездравословно. Ако бижутата ви потъмняват бързо, е препоръчително да направите някои корекции в храненето и навиците си.

При всички положения вашите сребърни бижута ще ви донесат много ползи за здравето, а също така и ще ви създават ежедневно настроение и положителни емоции.