Царевец Велико Търново

България е страна, богата на история, която се простира върху хилядолетия. Тази история е запечатана в архитектурата, културата и атмосферата на много от градовете в страната. Да се разхождате из историческите градове на България е сякаш да се разхождате из самото време. Ето няколко от тези градове, които предлагат уникален поглед върху богатата българска история.

София

София, столицата на България, е един от най-старите градове в Европа, с история, която може да бъде проследена до 7 000 г. пр.н.е. В София може да се видят многобройни исторически забележителности, като Света София, Александър Невски и археологическия музей.

Пловдив

Пловдив е един от най-старите непрекъснато обитавани градове в света и е бил дом на троянци, римляни, византийци и османци. Сред историческите му забележителности са Римския театър, Стария град и Етнографският музей.

Велико Търново

Велико Търново, старата столица на Второто българско царство, е един от най-прекрасните градове в България. Крепостта Царевец, Самоводската чаршия и множество старинни църкви са само част от богатото историческо наследство на града.

Несебър

Несебър, разположен на малък полуостров на Черноморското крайбрежие, е един от най-старите градове в Европа. Градът е известен със своите старинни църкви, крепостните стени и уютни улички, а историческият му център е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство.

България е страна, където историята оживява в улиците на нейните градове. Историческите градове на България предлагат уникална възможност да се проследи развитието на страната от древността до днес, като предлагат на посетителите вълнуващо пътешествие през времето.