смешно куче

Една от причините да се чувстваме по-добре, когато се смеем е увеличения адреналин в кръвта. Смехът има свойството да стимулира изработката на клетки, които се борят с най-упоритите инфекции в организма ни. Смята се, че силният смях, който продължава повече от пет минути, е в състояние да пребори състоянието на депресия и ни прави истински щастливи.

Ако се смеем безгрижно стойностите на лошия холестерол и подобряваме кръвоснабдяването на органите ни, което в директен смисъл означава повече здраве. Психолозите твърдя, че в случай на истеричен смях, мускулите се отпускат и получаваме истинско удовлетворение от живота. Последният тип смях може да дойде в следствие на забавна история, виц, гледане на смешни картинки или комедиен филм.

Истинският и непринуден смях нормализира функционалността на храносмилателната ни система и освобождава трите основни емоции – възбуда, гняв и скука. Физическите ефекти от смеха са най-различни. В тях влизат процес на прибавяне на кислород, осигуряване на повече въздух в белия дроб, успокояване на мозъка, стимулиране на лицевите мускули и елиминиране на токсините.

Що се касае до психическите ефекти от смях те са: премахване на вредния стрес, облекчаване на депресивни състояния, повишаване на жизнеността и пълно освобождаване от негативните мисли. Ето заради всичките тези фактори си заслужава да се усмихваме повече и да се забавляваме в добра компания.

Смешките в интернет, филмите, анекдотите и приятелските закачки, ще донесат повече радост в живота ви, заради това трябва да се стремите към тях. Опитайте се да си създадете повече весели моменти и със сигурност, ще се почувствате по-здрави и готови за нови подвизи във всяка сфера.

Винаги помнете, че смехът е здраве и отгоре на всичко е напълно безплатен. Той ви помага за провеждането на важни преговори или просто да станете душата на компанията. Когато се смеете лицето ви изглежда значително красиво и излъчващо симпатия, а сърцето ви се подмладява. Желаем ви много забавни моменти, където и да се намирате.