В наши дни започна да се шуми много около т.нар. базални импланти. Те се използват за възстановяване на липсващи зъби и са много добра алтернатива не само на мостовете и подвижните протези, но и на конвенционалните двучастови импланти, които познаваме. За всички това ще стане дума в следващите редове на статията ни, така че останете с нас.

Мнението на специалистите

Попитахме различни специалисти каква е разликата между базалните зъбни импланти и останалите, а те се опитаха да ни дадат възможно най-подробното обяснение. От това, което разбрахме е, че за поставянето на базалните импланти се изискват по-сериозни умения от страна на стоматолога. В същото време лечението е по-кратко и в 95% от случаите успешно.

Основните разлики между базалните зъбни импланти и другите е, че те се поставят в най-твърдата кост (кортикалис), вместо в гъбестата кост, както е при стандартните варианти. Именно поради този факт познатите още като BOI импланти, са по-доброто решение за пациентите с пародонтит, пушачите или диабетиците станали жертва на липса на зъби.

Има малка част от стоматолозите в България, които не споделят качествата на базалната имплантология, те са на мнение, че и конвенционалните импланти вършат почти същата работа, че дори са по-доброто решение. Тези твърдения обаче все още не са доказани.

Няколко предимства на базалните импланти

Преди всичко, трябва да споменем, че е добре да се лекувате с висококачествени базални импланти, каквито можете да откриете на сайта на www.swissimplants.eu. Това е център, който предлага импланти с швейцарско качество, които ще отговорят на всички ваши изисквания. А сега нека преминем напред, за да представим най-общо предимствата на BOI имплантите.

По всяка вероятност най-големият им плюс е, че помагат за моменталното изчезване на пародонталното заболяване, след като се премахнат болните зъби и се положат имплантите. Не се нуждаете от чакане за заздравяване на раната и се преминава директно към имплантиране. Процедурата се понася лесно от пациента, без наличие на болка и дискомфорт.

По-стабилни, надеждни и сравнително евтини, базалните зъбни импланти са направени специално за вас. Повече информация търсете в центровете по базална имплантология в страната и се надяваме, че ще успеете да възстановите чаровната си усмивка още днес.