reklami

По всяка вероятност никой не обича да му прекъсват филма или сериала, за да показват реклами. Писнало ви е да слушате за лекарства, които лекуват всичко, както и за супер новия смартфон, който струва 384384538 лева. Това до голяма степен е нормално, макар че трябва да знаете, че рекламата е сърцето на телевизията. Има обаче някои ТВ реклами, които бихте гледали по 100 пъти, без да Ви омръзнат. Ние предлагаме 5 от най-яките и запомнящи се реклами до момента.

1 – Кажи баба Thank you

Кажи Баба Тенкю

Кажи баба тенкю е емблематична реклама на маргарин „Калиакра“, като фирмата предлагаше дискове за домашно обучение по английски език, които можеха да се спечелят чрез томбола. В рекламата се срещат надута баба и внуче, с майка и син. Бабата се фука с парите си, които дава за частни уроци, но малкото и внуче не иска да изпълни молбата и да каже „Thank you”. Младата дама със сина си, заявява, че учат английски език вкъщи чрез дисковете от Калиакра.

2 – Той ще ме цака с топла бира

Пепи ква е тая бира ма

Реклама на бира „Пиринско“, в която са излъчени кадри от българския филм „Оркестър без име“, в който играят гениалните актьори – Павел Поппандов, Велко Кънев, Георги Мамалев, Катерина Евро и други. Най-паметната реплика в рекламата е „Той ще ме цака с топла бира“, като се предлага на зрителите да изберат свежо Пиринско, за да не ги прецакват с топла бира.

3 – O, Пепи!

О, Пепи е реплика от актьора Максим Генчев към актрисата София Василева в реклама на кренвирши „Леки“, която дълго време се излъчва по телевизията. Репликата стана популярна сред голяма част от обществото, което я използва в различни ситуации. В рекламата се акцентира върху вкуса на кренвиршите по време на соца, които са обожавани от множество възрастни хора.

4 – Искам пони

Искам Пони реклама

Рекламен клип на кренвирши „БОНИ“, при който детенцето желае да получи Бони, а родителите му купуват конче – пони. Остроумният дядо обаче се досеща, че на малката палавница и се ядат кренвирши Бони и бързо и ги доставя. Това е една от по-новите реклами, които се харесва на голям брой зрители. Други пък я намират за лигава и не чак толкова интересна за гледане.

5 – Банка ДСК я

Банка ДСК я

В клипа има разговор между дядо и внуче от азиатски произход. Дядото обяснява, колко много се труди и колко е сложно да се построи покривът на къщата му. Малкият обаче отвръща, че за всичко може да помогне банка ДСК. Клипът ще се запомни с култовата фраза ма азиатчето, което казва „Банка ДСК я“ в потвърждение на въпроса на дядо си. Рекламата е харесвана от десетки хиляди хора в България.

*ЗАБЕЛЕЖКА

Всички клипове са взети от YouTube.com!