Технологии

Всеки човек използва някаква техника в ежедневието си. Най-често се използват домакински уреди, а след тях идват телефони, компютри, лаптопи, аудио уредби и какво ли още не. Разбира се, има неща, които се употребяват по-малко от други, но това не значи, че не намират приложение в модерното общество. Например много български не използват климатици, защото нямат финансовата възможност и въпреки всичко тази техника е една от най-известните в страната и не само. В настоящата статия ще разгледаме четирите най-използвани технологии от хората у нас, за да преценим кое и защо е полезно на потребителската маса.

Преди да започнем искаме да напишем, че всяка една техника има своите положителни и отрицателни страни. Обикновено евтините продукти не ни доставят желаното качество и се развалят бързо. Инвестицията в известните марки стоки е сигурна и дълготрайна, тъй като срещу парите си ще получите артикул със съответната гаранция и сертификат, който удостоверява произхода му. И така нека не губим повече време, а да обърнем внимание на топ техниката към днешна дата.

Хладилници

Пазарът в България предлага голямо разнообразие от черна и бяла техника. Хладилниците са едни от най-необходимите домакински уреди, помагащи ни да запазим храната и напитките годни за употреба по всяко време. В днешно време тази техника се класифицира посредством големината, техническите параметри и екстрите, които предоставя на потребителите, като цените са най-различни. Вие може да закупите хладилник за трицифрена или четирицифрена сума, според конкретните ви желания и интереси.

Сред най-известните марки хладилници са тези на Liebherr, Zanussi, Samsung, Candy, Beko и други. Всички тях може да намерите в специализираните хипермаркети за техника, където ще се запознаете, със съществуващите модели, характеристики и цени.

Срещу парите си клиентите търсят икономични и лесни за почистване хладилници осигуряващи достатъчно пространство и комфорт за съхранение на хранителните продукти. При най-новата хладилна техника стените са гладки и се чистят много лесно. Освен това не се изисква постоянно размразяване, както бе при по-старите хладилници. По същия начин стои въпроса и с преградите изработени от много здрави матирани стъкла, за чиято поддръжка не се искат никакви усилия от ваша страна.

Съвременните хладилници имат достатъчно място, за да държите бутилки и строго определени храни. Вие може да вадите всички прегради и кошници, тъй че да освободите достатъчно място. Автоматичното размразяване е още една екстра, която става все по-популярна за домакинствата.

В някои нови модели хладилни инсталации имате опцията да регулирате височината на уреда. Вие получавате възможността да го повдигнете или свалите, така че да ви бъде удобен за използване. Това се прави благодарение на подвижните крачета можещи да бъдат манипулирани според вашите нужди.

Готварски печки 

Днес можем да открием буквално всякакви видове готварски печки, като ние решаваме какво точно да закупим. Имаме опцията да вземем домакински уред с обикновени, керамични или индикционни плотове и индукционни и каталитични панели.

Новите технологии ни помагат да разрешим всички неудобства, които помним от едно време. Така например фурните загряват по-бързо заради добрата вентилация, а също се отнася и за котлоните с керамични плотове. Индукционните котлони пък предлагат готвене по различен начин, но за целта е нужно да ползваме съдове от неръждаема стомана или чугун.

Модерните фурни ни дават функции за качествено разпределяне на топлината, опцията „студени врати“, програматори, грилове, турбо грилове, таймери и всякакви други прекрасни неща. И тук, както при всички домакински електроуреди се търси икономичност и енергийна ефективност, за да може едно домакинство да пести достатъчно.

Има десетки стойностни марки печки, сред които личат имената на Gorenje, Zanussi, Indesit, Electrulux, Ariston, Bosch и така нататък. Всеки един модел от споменатите компании има своите предимства помагащи за по-лесното и бързо приготвяне на храна.

Типът на печката, която трябва да купите зависи от вида на храната, която ще приготвяте с нея, колко членове има вашето семейство, какво пространство имате за поставянето й и какъв дизайн очаквате да получите. В хипермаркетите за техника ще откриете всевъзможни варианти.

Компютри 

в съвременния свят няма как да не използваме персонални компютри или лаптопи. Те са задължителни, за да свършим качествено работата си, а през свободното ни време служат за забавление и имат образователен характер. Почти не остана домакинство, в което да няма поне един компютър. Семействата купуват настолни конфигурации или преносими системи за служебните си ангажименти и в същото време в помощ на децата.

И тъй като споменахме малките палавници, трябва да кажем, че компютърът има голямо приложение в образованието. Той ни помага да учим по-качествено и да получим богата информация по всяка зададена тема със съдействието на глобалната мрежа.

Преди да закупите компютър или лаптоп е препоръчително да си дадете сметка за какво ще използвате техниката. Ако е само за сърфиране в интернет, с цел чат, разглеждане на сайтове и проверка на имейл, то може да заложите на по-ниски системни характеристики. В случай, че ползвате нов софтуер за обработка на графика и анимация или искате да играете на последните игри, които пазара предлага, то тогава ви трябва силен процесор, много оперативна памет и качествена видео карта.

Времената предразполагат да поръчате компютър, с поне двуядрен процесор, а ако искате още повече мощ, тогава заложете на четириядрените варианти. Големите производители на компютри са HP, Sony, Samsung, Lenovo, Acer, Asus и прочие. Всички тях ще намерите на българския пазар на добри цени.

Мобилни телефони

мина времето на обикновените стационарни телефони, с които бяхме свикнали и дойде ерата на GSM-ите, смартфоните и айфоните. Преди години мобилният телефон служеше единствено за разговори и изпращане на кратки съобщения, а днес той предлага опции по заснемане на снимки и видео, пускане на забавни игри, сърфиране в интернет пространството и какво ли още не. Някои модели смартфони могат да се използват и като дистанционно за вашия телевизор, което говори за напредъка на този вид технологии.

И ако до преди няколко години бяхте свикнали да набирате номера на клавиатурата на GSM-а си, то сега това става директно от широкия дисплей на смартфона или айфона. С едно докосване вие влизате в различни менюта, разглеждате албуми със снимки, гледате филми, играете и се забавлявате в реално време.

Приложенията за видеоразговори пък са последна дума на техниката. Вече не само говорите по телефона, а гледате и събеседника си, така че да получите завършена услуга. Едни от най-известните производители на смартфони са Nokia, Samsung, LG, Sony, Panasonic, Lenovo, Fujitsu, HP и така нататък. Разбира се, не трябва да пропускаме и хита на Apple, а именно IPhone.

Всички хора купуват добри мобилни телефони, с които да улеснят своята работа и ежедневие. Тепърва предстои да видим как ще се развие пазара и какво ще ни предложи.