Политическият живот в България е много интересен, а на моменти дори и забавен. Народът живее в нищета, заради недомислиците на различните партии, но пък е хубаво, че през годините е имало и има депутати и министри, които по един или друг начин ни развеселяват с фразите си. По-долу ще споменем 5 запомнящи се изказвания на политическия ни елит, които ще останат в историята вечно. Няма да губим време, а преминаваме към техните автори.

1 – Тодор Живков

„Тази година построихме завод за полупроводници, а догодина завод за цели проводници“. Това е коментар на комунистическия лидер на БКП при откриването на завод за полупроводници в г. Ботевград. Нормално изреченото от Живков става обект на милиони цитати от страна на българите, като изказването на ком. лидерът предизвиква смях в обществото.

2 –Нейчо Неев

„Ега ти държавата, щом аз съм ѝ вицепремиер“. Зад култовата фраза стои Нейчо Неев от политическата партия СДС, в ролята си на заместник-председател на МС през 1992 година. Три години по-късно Неев започва собствен бизнес и се оттегля от политическата сцена у нас.

3 – Петър Младенов

„По-добре е танковете да дойдат“. До днес все още не става ясно, какво казва точно външния министър на България – Петър Младенов. На 14.12.1989 се провежда митинг – протест, който има за цел да бутне тогавашната комунистическа власт. В момент на ярост, Младенов казва „По-добре е танковете да дойдат“ или „По-добре ли е танковете да дойдат?“. От запознати става ясно, че армията наистина е била готова за действия срещу демонстрантите.

4 – Корнелия Нинова

„Това тука, в което се намираме е парламентът на републиката. Това не е футболното игрище в Банкя, дето докато с едната ръка ритате мач, с другата ядете филия с мас“. Изказване на Корнелия Нинова от БСП пред народното събрание, насочено към премиера Бойко Борисов по повод неговите реплики относно ухапването от куче на лидера на социалистите.

5 – Бойко Борисов

„Ако някой в България казва, че е получил SMS от мен на кирилица, няма как да се е случило. На телефона ми няма кирилица“. Този коментар направи Бойко Борисов показвайки стар GSM. Изреченото е свързано със съобщения, които премиерът на България е получил от скандалния бизнесмен Васил Божков.