joint

72-годишният Роджър П. Брадли е открил кутията със странни навити цигари в шкафа на внука си Денис в дома на родителите му във Флорида. Дядото е пушач от 15 годишен, но точно в този момент е бил свършил запасите си от тютюн. По показания на Брадли пред полицейските власти, мъжът е изпушил 2 от навитите цигарки на внука си и е изпитал странно чувство на удоволствие.

Роджър споделя, че вкусът на цигарите е бил нетрадиционен, като добавя, че до този момент никога не е пушил трева и е против наркотиците, пък било то и в леката им форма. След като старецът употребява ганджата започва да се смее истерично, но само 30 минути по-късно стартират позиви за повръщане и гадене, което го принуждава да се обади на спешния телефон.

„Имаше нещо нередно“, споменава Брадли, когато е разпитан от полицията. Той добавя още „Вкусът на цигарите беше странен, миришеше на син домат“, той разказва, че изведнъж е започнал да танцува в такт с музиката звучаща от радиото в апартамента на внука си. За съжаление обаче е започнало силно гадене и болки в стомаха, които са принудили възрастния мъж да се обади на бърза помощ. Лекарите направили промивка и мъжът се оправил бързо.

Непосредствено след случката властите прибрали наркотика от дома на младия 17-годишен Денис и се свързали с родителите му. Те пък от своя страна заявяват, че за пръв път разбират за ганджата и факта, че синът им е наркоман. С леко намигване дядо Роджър казва: не е чак толкова лошо, но старата ми физкултура не издържа. Все пак внукът ми трябва да си понесе наказанието.