Присъствахме за първи път на Hills of Rock в София, защото за първи път се проведе в столицата. Предходните издания на този як рок фестивал се провеждаха в Пловдив. И ще продължат да се провеждат в Пловдив, но също така и в София. Явно тестовото софийско издание на Hills of Rock показа, че си заслужава да се органира отново, защото билитети за Hills of Rock 2023 в София бяха пуснати в билетния портал ticketstation.bg още преди да излязат хедлайнерите на втората фестивална вечер – Five Finger Death Punch.

Същите направиха уникално шоу на сцената на Hills of Rock за радост на хилядите техни фенове, които не спряха да куфеят почти час и половина. Както някои фенове се изразиха в социалните мрежи – това беше Master Class за сценично държание, комуникация с феновете, а и като цяло истинско арстистично представление в стил модерен хеви метъл, каквито са FFDP.
Не такива бяха коментарите за хедлайнера от първата вечер или поне в най-добрия случай може да се нарече, че бяха на двата полюса. Имаше доволни фенове, както и много разочаровани от Placebo. Обяснението на върлите им фенове е, че те са си били винаги такива – не комуникират с феновете, буквално нищо извън лириката на музиката им. Накрая просто се изнизаха от сцената, като голяма част от феновете дори не разбраха, че представлението … свърши.

Като обобщение може да се каже, че двете фестивални вечери бяха разбиващи.
И в двата дни имаше балкански привкус, защото на сцената се появиха гърците Koza Mostra, босненските веселяци от Dubioza Kolektiv и мултинационалната група Kultur Shock, които звучат доста различно от разбиранията за рок музика, но именно балканския отенък ги прави страхотни за забавление на музикален фестивал.
Тежката артирелия в хеви метъл музиката беше силно изразена от групи като The Sisters of Mercy, Ill Nino, Solence, Odd Crew и разбира се Five Finger Death Punch.

Очакваме с нетърпение Hills of Rock в Пловдив.

hills of rock