горен шкаф за малка кухня

Горен шкаф за кухня може да ни осигури допълнително място за съхранение, което е важно, за да е нашата кухня винаги подредена, приветлива и функционална. Какъв точно горен шкаф за кухня да изберете зависи от размера и разположението на помещението, както и от останалото обзавеждане в него. Горен шкаф за кухня може да монтирате и в малки, и в ъглови помещения, стига да е подбран удачно, за да се вписва пълноценно в интериора.

Изберете подходящ материал за горен шкаф за кухня

Най-често използваните материали за кухненски шкафове са MDF, ПДЧ, пресована дървесина, неръждаема стомана и др. Подберете горен шкаф за кухня, изработен от достатъчно устойчив на влага и натоварване материал. Проучете внимателно предложенията на пазара и се спрете на горен шкаф за кухня, който е лесен за монтиране, но въпреки това ще бъде издръжлив, за да не ви се налага скоро да правите ремонти.

Височината, на която се монтира горен шкаф за кухня, трябва да е прецизно определена

Важно е да има достатъчно отстояние от вашия горен шкаф за кухня и разположените под него долен шкаф, електроуред или плот. Това ще ви гарантира, че ще можете удобно да използвате цялото оборудване на вашата кухня, без да се притеснявате от инциденти. Добре е също така да помислите как лесно ще достигате до съдържанието на вашия горен шкаф за кухня. Това трябва да се вземе под внимание, когато се определя височината, на която да се монтира. Помислете и за най-подходящия начин на отваряне. Съществуват различни дръжки и механизми, преценете кой от тях ще ви е най-удобно да използвате, за да подберете съответния горен шкаф за кухня.

Горен шкаф за кухня в светли и неутрални цветове ще създаде усещане за повече пространство

Когато искате да направите по-просторна вашата малка кухня, заложете на светли цветове за стените. Подходящ нюанс за горен шкаф ще допълни цялостното впечатление за обзавеждането. Предлагат се интересни решения в бледо синьо, млечно зелено, бежово, сиво и бяло, които може да са приложими във вашия случай, ако пасват на останалата част от интериора. Добро решение е да съчетаете два подхождащи си цвята за долен и горен шкаф за кухня. Това ще направи интериора по-закачлив и разчупен.

Монтирайте открити етажерки до горен шкаф за кухня

Това ще съхрани пространството в малката кухня, но и ще ви осигури достатъчно място, на което да подредите съдове, уреди и готварски книги. Приберете в горен кухненски шкаф съдовете и малките електроуреди, които използвате най-рядко. По откритите етажерки подредете красиви колекции чаши и купи. Обзаведете си малка кухненска библиотека с готварски книги и тефтери с изпробвани семейни рецепти. Не пропускайте декоративните елементи и малките саксийки с билки и цветя. Те ще придадат характер и индивидуалност на помещението.

Прецизно подбраният горен шкаф за кухня ще ви е от полза, за да поддържате помещението подредено и приветливо

Не се колебайте да поставите горен шкаф за кухня дори в малко пространство. Следвайки съветите не експерти в интериорния дизайн, със сигурност ще намерите най-подходящото решение във вашия случай. Най-важното е да се спрете на горен шкаф за кухня, който подхожда на интериора и който ще ви е лесно да използвате пълноценно.