професионален домоуправител

Наемането на професионален домоуправител за Вашия вход понякога изобщо не е съвсем лесна задача, колкото и усилия да спестява тази услуга. Професионалният домоуправител умее стриктно и прецизно да спазва Закона за етажната собственост и стриктно да защитава правата на всички живущи в сградата. Услугата по наемането на професионален домоуправител не е съвсем нова за страната ни, но има множество некоректни фирми и е съвсем нормално всеки един от нас да потърси повече информация, да се допита до близки, познати и приятели, да разбере плюсовете и минусите, но и разбира се най – важната част, а именно Колко би струвало да наемем професионален домоуправител. Обикновено до наемането на такъв се стига, когато в една сграда вече е налице конфликт между собствениците и те самите не се справят със събирането на таксите за цялостната поддръжка на сградата.

Време е обаче да се запознаете с това какво представлява един професионален домоуправител и сами да решите трябва ли Ви или не. Професионалният Домоуправител е трето лице, което умее правилно, но и безпристрастно да разрешава казусите на живущите, без да има свой личен интерес. Професионалният домоуправител ще ви помогне за:

  • провеждане общи събрания на входа.
  • Водене на домова и счетоводна книга.
  • Наемане на фирма или няколко за извършване на ремонтни дейности във входа(при теч от покрива, при нужда от смяна на дограма, при нужда от ремонт на асансьора и др).
  • Представляване на живущите във входа пред различни административни институции, ако това разбира се това се налага.
  • Поддържане на добри отношенията със съсобствениците в сградата, без самият той да е собственик.
  • Осигуряване на професионален подход към проблемите на дадена сграда, като заедно с това основната роля е да осигури спокойствие, ред и чистота на живущите и собствениците в същата сграда.
  • Организиране на бюджет за разплащане с доставчици на различни услуги и планиране на всички необходими разходи.
  • Кандидатстване по европейски проекти за енергийна ефективност или за цялостно саниране на сградата и други.
  • Организиране на спешни ремонти, координиране на плановите ремонти на сградата и вътре в нея.

Именно защото на никой друг от входа не му се занимава да организира всичко това и не би искал да влиза в конфликт със съседите, това е прекрасна причина веднага да изберете своя нов професионален домоуправител.

С избора му си спестявате излишни нерви и караници между съседите във входа Ви. Това е перфектното улеснение на всички граждани, които живеят в различните жилищни кооперации и блокове, защото именно така се стига да разрешаването на вече създадените, но е нерешени с времето противоречия и проблеми на живущите, само че по законов ред. Така избирайки и подписвайки договор за наемането на професионален домоуправител автоматично отпадат съмненията, които имате върху съседа Ви избиран многократно за тази длъжност, но изпълняващ я с нежелание.

Професионалният домоуправител може да Ви отмени от досадните задължения за управление на етажната собственост. Професионален домоуправител – това означава спокойствие и сигурност, без никакви неуредени общи сметки, мръсен вход или непочистени и занемарени зелени площи. Професионалният домоуправител ще превърне сградата и пространството около нея в чисто, уютно и прекрасно място за живеене. БГ Вход ще ви помогне осигури спокойствие и надеждно партньорство. Посетете https://www.bgvhod.com/profesionalen-domoupravitel/ за повече информация.