подари червено вино

Един от стандартните проблеми на всеки един от нас е свързан с липсата на идея какво да подарим на наши близки приятели или роднини при различните поводи на празнуващите. Дали за имен ден ли рожден ден на брат, сестра, братовчед… или имен ден на колега, вуйчо, чичо или много добър приятел – винаги е едно и също.
Какво е подходящо за подарък на тези хора?
Когато не знаем какво харесват или какво тайно се надява някой да им подари, то на помощ идва нашия приятел – виното. „Я подай виното там…“, както е казал лирическия герой .. някъде от Северозападна България.
Наистина виното е универсален подарък и е подходящ при всеки повод, че и без повод. Акомпаниран от някое майсторлъшко мезе – просто няма как да не зарадва всеки получател на тази прелестна комбинация.

Когато считаме, че просто една бутилка вино е прекалено малко, то явно имаме излишни пари за харчене и лесно може да се добави един нов комплект от чаши за вино, тирбушон, декантер и още по-изтънчено в тази цялата комбинация – аератор за виното. Последното е изключително полезно за декантиране на отлежали вина, които е нужно да се обогатят с кислород, за да им се насладим пълноценно.

Напитката на Боговете няма как да бъде грешен подарък. Освен ако сте направили глупостта да подарите алкохол на човек, който „не близва“. Колкото и да ни е странно – има и такива хора.

Днес мернахме един типично северозападен хумор, който гласеше:

  • Пиеш ли?
  • Не!
  • Сено ядеш ли?
  • Не?!
  • Е ти не ставаш за компания ни за хора, ни за животни!

Та така…

Ако сме предвидили нещо до 50 лв., то в България се произвеждат наистина качествени червени вина на достъпни цени, точно като за подарък.
Ето оттук взимаме 3 прекрасни червени вина за пример, които бихме искали и на нас да подарят.

  1. Купажно вино Villa Melnik Family Tree 2019 – под 50 лв.
  2. Отлежало вино Рубин- Tipchenitza Oak Barrel Rubin 2020 – под 40 лв.
  3. Orbelia Estate Reserve Melnik 2019 – 30-40 лв.

Това са божествени червени вина в бутилки за ценители. Наближават коледните празници, не подарявате някакви китайски боклуци тип сувенир на качествени хора. Направете им страхотен коледен подарък.
Наздраве!