идеи за ремонт на луксозна баня

Може би сте имали удоволствието да се настаните в луксозен хотел и да изпитате усещането за изтънченост и комфорт, което създава банята. Сега стоите у дома, гледате своята баня, която плаче за ремонт и ви е хрумнала гениалната идея да пренесете тази атмосфера вкъщи. Нека разгледаме някои от основните елементи, които можете да използвате, за да внесете малко „хотелски звезди“ и усещане за лукс в банята си.

 1. Подове и стени
  Луксозните хотели често използват естествени материали, като мрамор и камък за подовете и стените в баните. Тези материали не само изглеждат привлекателно, но и са изключително устойчиви. Ако мраморът е извън вашия бюджет, можете да използвате плочки с висококачествен имитационен ефект.
 2. Осветление
  В луксозните хотели осветлението е винаги стратегически планирано. Може да използвате вградено осветление около огледалото или над ваната за да създадете приятна атмосфера. Също и подовото осветление, което може да допринесе за стилния вид на банята.
 3. Санитария и аксесоари
  Изборът на качествени смесители и душ системи е от основно значение. Може да изберете модели с модерни функции, като вградени душ пити и душ панели с различни функционалости. Хотелите често използват стъклени паравани за душ кабините и ваните, които придават елегантен и модерен вид на банята.
 4. Мебели и огледала
  За перфектния хотелски стил, изберете мебели със съвременен дизайн и изчистени линии. Функционалността е ключова: шкафовете и рафтовете трябва да предлагат достатъчно пространство за съхранение. Изберете материали, които са устойчиви на влага и лесни за почистване. Огледалото също е важно.
 5. Декорация
  Използвайте декоративни предмети, за да добавите уют и акцент в банята. Свещи, изкуствени цветя и ароматизатори, които ще внесат приятен аромат. Купете си качествени кърпи и халати, които ще допринесат за SPA усещането.

Имайте предвид, че идеята не е да копирате хотелската баня, а да вдъхновите от нея. В крайна сметка, банята е за личен комфорт, но и основната ѝ функция е да ползвате за личните си нужди.