супермаркет

Предвид непрекъснато нарастващите цени на хранителните продукти, е хубаво да помислим как можем да пестим при пазаруване. Често купуваме излишни неща, защото сме в настроение за харчене. А когато сме гладни, напълваме количката с куп вредни храни.

Ако направите равносметка в края на месеца, ще останете неприятно изненадани от сумата, която оставяте в хранителните магазини. Разбира се, не трябва да се лишаваме от храна, нито да пренебрегваме нейното качество, но има скъпи продукти, които съвсем спокойно можем да подминем. Те така или иначе са вредни!

Спестете пари в супермаркета с този гениален трик:

  • Купувайте предимно стоки в намаление

В големите хранителни вериги всяка седмица излизат нови промоции. Въпреки че много хора са скептични към тези намаления, всъщност те са добър начин да пестите. Особено когато става въпрос за консумативи и храни с голям срок на годност.

При някои продукти намаленията наистина си заслужават. Така можете и да купите по-качествени неща на по-ниска цена и да се запасите.

Номерът е да купите дадената стоката под нейната себестойност. Не мислете, че по този начин хранителните вериги ви пробутват стоки с изтичащ срок на годност и лошо качество. Да, това не е съвсем изключено, но и много зависи от конкретния магазин.

Но бъдете внимателни: не чакайте последния ден на изгодната оферта. Така рискувате да намерите рафтовете празни.

  • Носете си чанта

Ако носите в себе си чанта по време на пазаруване, то пестите, защото не пазарувате излишна торбичка, пазите околната среда, а същевременно ако имате лимит на обем, като торбичка – няма да купите излишни неща, които не се събират в ежедневни чанти тип торба.

  • Не пазарувайте гладни

Когато тръгнете на пазар с празен стомах рискувате да изхарчите двойно повече пари. Гладът ще ви накара да купите куп вредни храни.

  • Четете етикетите

Създайте си навик да четете етикетите. Много от съставките ще ви откажат изобщо от продукта. Нима имате нужда от хранителен продукт със състав от 5 реда?

Реално повечето храни, които консумирате, са напълно излишни. Имате нужда от витамини, но тях няма да откриете в полуфабрикатите и сладките изделия.

Напълнете количката си предимно с плодове, зеленчуци, някой буркан грах или зелен боб и постно месо като пилешко филе. Стомахът ви ще ви е благодарен за това!