защо да спим голи

Много хора спят в пижама, още от деца. Така продължават този навик и в зряла възраст. Да спите голи си има своите предимства, за които ще поговорим сега.

Ето и 10 причини да спите голи:

1. Добре е за вашата кожа

Когато спите голи, въздухът може да проникне в кожата ви, а така тя диша по-добре. Кожата ви е в капан на дрехите, през целия ден.

2. Спите по-здравословно

Липсата на сън може да причини всички здравословни проблеми, в т. ч. повишени нива на стрес и тревожност. Когато спите голи, телесната температура ще е по-ниска, което ще помогне да спите по-добре.

Как действа факта да спим голи:

3. Той балансира хормоните в тялото

Голи на сън – позволява на тялото да регулира нивата на хормони на растежа и мелатонин.

4. Понижава нивата на кортизола

Да спите голи по време на сън, също ще помогне за намаляване на кортизола в организма за една нощ. Високите нива на кортизол, известен като хормон на стреса, могат да доведат до тревожност и високо кръвно.

5. Това ще повиши самочувствието ви

Ако спите голи на сън може да ви помогне да преодолеете всеки проблем със самочувствието. Сънят, без пижама ще ви позволи да свикнете повече със собственото си тяло и ще ви направи по-малко стеснителни.

Как да спим голи

6. Много по-лесно е…

Когато спрете да носите пижами, времето за сън ще стане много по-приятно. Това ще ви спести пари. Няма да се налага да купувате пижами или да ги перете.

7. Ще имате подобрено кръвообращение

Носенето на дрехи в леглото, също пречи на кръвта да циркулира свободно в тялото. Така че не се колебайте да свалите пижамата си, преди лягане.

Да спите голи е полезно още с:

8. Това ще помогне за предотвратяване на млечница

Ако вагиналната ви област е прекалено топла нощно време, това стимулира растежа на дрожди и бактерии. Ето още една причина да спите голи.

9. Може да засили имунната система

Когато спите голи с партньора си, контактът по кожата, намалява производството на хормоните на стрес кортизол. Така се увеличава производството на окситоцин. Кумулативният ефект от това е, че тялото става по-спокойно и кръвното налягане се понижава, а лечебните процеси и имунната система се увеличават.

10. Чувствате се много по-добре сутрин

Когато се събудите от нощен сън в гола форма, ще се почувствате по-освежени и весели.