щастливи хора

Студеният сезон поставя на изпитание не само здравето ни, но и диетата ни. По-малкото разходки и развлечения на открито ни карат да хапваме повече и да се обездвижваме. А това води със себе си проблеми с имунната система и по-често боледувания.

Този период от годината означава много работа за нашата имунна система. А точно сега е необходимо не само да се подсигурим с топло яке и здрави ботуши, но и с мощен имунитет.

Във форма и здрави през студения сезон: как да стане това?

  1. Напълнете с витамини чинията си

Въпреки че сме малко ограничени в избора на свежи плодове и зеленчуци, има много какво да направим, за да си подсигурим повече витамини в чинията.

Топли супи, много протеини, полезни мазнини, сурови зеленчуци и риба – това е основата на оптималната ви комбинация за здраве и стройна фигура. Само не гладувайте! Това ще срине имунитета ви с изключително бързи темпове.

  1. Не спирайте да се движите

Само защото времето вече не е така слънчево и приятно, не означава, че трябва да се отпускаме. Има особен чар в разходките зимно време. Не губете тренинг и продължавайте да спортувате.

  1. Ходете на сауна и масажи

Редовните посещения на сауната ще укрепят имунитета ви. Тялото ви ще се научи по-добре да регулира температурата си: ще се охлажда по-бързо, когато е топло и ще се затопля по-бързо, когато е студено. А масажите ще го поддържат в добра форма. Това ви гарантира, че няма да настивате често през зимата.

сауна и spa
  1. Пийте много чай

Студеното време е идеално за топъл, ароматен чай с резен лимон и мед. Сега е моментът да намалите кафето и да го заместите с повече чай.

Вирусите и бактериите се задържат на лигавиците, а ако приемате малко течности, те изсъхват и вече не могат да ви предпазват.

  1. Отваряйте често прозорците

Редовното проветряване осигурява на мозъка свеж кислород. За дробовете това е като изключително бързо возене с влакче в увеличителен парк. Вашата имунна система се принуждава да работи малко повече за кратко време и по този начин тя укрепва.

  1. Наспивайте се

Натовареният график често е за сметка на съня. През зимата обаче това може да бъде опасно. Недоспиването води до изтощение и злоупотреба с вредни напитки и храни. А също така и срива имунната система.

Полезна информация до вас със съдействието на fitholic.bg